Pompoen curry soep met kokos

De laatste dagen van 2016; voor mij was het een pittig jaar, met veel bijzondere ervaringen, waarvan ik veel heb geleerd.  Een jaar waar ik zo vaak buiten mijn “comfort-zone” moest bewegen, en wat mij zoveel inzicht gaf, dat ik er nu heilig van overtuigt ben dat daar je groei zit!

In december ben ik bewust bezig geweest om een jaarplanning voor 2017 te maken. En zodra ik daar mijn focus op had, stroomden de opdrachten binnen.. En omdat ik de laatste weken veel boeken heb gelezen, maar ook de leukste cursussen heb gevolgd, waar ik zoveel nieuwe en inspirerende mensen heb ontmoet, krijgt mijn toekomst steeds meer richting en duidelijkheid. Kennis=studie=inzicht=ontwikkeling=kracht!

Ik verwacht begin januari 2017, dat mijn website online gaat (spannend!) daar komen alle nieuwe activiteiten op te staan, maar de data en de locatie van mijn retreats. Uiteraard komen er steeds meer recepten, zodat we in het voorjaar van 2017 eindelijk mijn kookboek kunnen presenteren.. een grote wens van mij, waar ik mij erg op verheug. Daarom post ik hier nog een recept, voor een heerlijke verwarmende pompoensoep met veel oosterse kruiden en specerijen.

Verder wens ik jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar!

Ingredienten; Flespompoen in stukje, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 stengels sereh, 3 cm verse gember, 1 chili peper, eetlepel curry madras poeder. Gaar de pompoen in de oven met olijfolie en zeezout. Maak de ingrediënten schoon, en fruit ze met wat kokosolie in een pan, voeg de pompoen toe samen met 1,5 liter water. Laat alles even door doorkoken, en voeg een blikje kokosmelk toe. Pureren met staafmixer. Proef of er nog extra zeezout bij moet? Serveer met kokosrasp. Eet smakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0