Nieuwe blogpost

Libanees platbrood;

ik ben echt dol op dit brood, en het past heel goed bij het eten wat ik vaak kook!

Het is heerlijk om een stuk af te scheuren, en lekker door de hummus te halen, maar ook bij een Indiase curry gebruik ik een stuk platbrood als lepel. 

Vorige week was ik bij Robuust en verzorgde daar een aanschuif diner met gerechten uit de keuken van Ottolenghi. En ik had de platbrood deze keer gebakken in de oven, zodat ik een heerlijke crispy gekruid brood had, hieronder het recept! 

 

Wat heb je nodig:

Libanees platbrood, zoveel als je nodig denkt te hebben

Olijfolie, de lekkerste die je kan vinden

Zeezout, gemalen

Zaatar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met oa sesam en tijm. 

 

verwarm je oven op 180*, en smeer de broden royaal in met olijfolie. bestrooi ze met zeezout en zaatar , en bak ze enkele minuten in de oven. Blijf er even bij, want het gaat hard! Ik bak ze steeds apart, want anders plakken ze aan elkaar, maar binnen 10 minuten heb je een hele stapel knispperende, kruidige broden. 

Heerlijk met de witte bonen spread of hummus. 

Geniet ervan! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Mirella (woensdag, 25 januari 2017 12:51)

    Fia klinkt heerlijk! Ik ga aan de slag. En trouwens wat leuk jouw blog ;)

  • #2

    Tamas (zaterdag, 25 februari 2017 16:44)

    Hoe maak je dat libanees platbrood ?