Flatbread bij de Curry

Flatbread; dat is echt zo belangrijk bij een goeie curry. ik heb alle soorten gekocht en getest, maar er gaat toch niets boven een zelfgemaakt, warm, geurig flatbread! In het nieuwe boek van Denise Kortlever;All-Day-Bowls zag ik een eenvoudig recept staan. dus afgelopen zaterdag heb ik ze gebakken; en wat is dat lekker zeg.. nooit meer kopen, maar gewoon zelf maken! 

Wat heb je nodig? 200 gram zelfrijzend bakmeel, 150-175 ml dikke yoghurt, 1 theelepel kurkuma, zeezout, olijfolie en ik heb ze bestrooit met Nigella seeds.

meng bakmeel met yoghurt ( ik had nog kwark, dat heb ik gebruikt!)

voeg zout, en kurkuma toe, en kneedt tot een soepel deegje, rol het uit tot langwerpige broodjes, bestrijk met olijfolie en bestrooi met een lekker zaad. Bak ze in de oven 2x 5 minuten op 200*

Ze waren prachtig! en knalgeel van binnen, ook lekker met sesamzaad.

In het boek staan super leuke recepten, en de foto zijn zo inspirerend. je kan wel zien dat Denise zelf de styling heeft gedaan. Aanrader!!! 

en succes met het bakken van de flatbread.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bianca Koet (dinsdag, 14 maart 2017 14:19)

    mmmmm, lekker zeg, dat ga ik ook eens maken. Zou er eigenlijk nog een alternatief zijn voor zelfrijzend bakmeel?