Flatbread; dat is echt zo belangrijk bij een goeie curry. ik heb alle soorten gekocht en getest, maar er gaat toch niets boven een zelfgemaakt, warm, geurig flatbread! In het nieuwe boek van Denise Kortlever;All-Day-Bowls zag ik een eenvoudig recept staan. dus afgelopen zaterdag heb ik ze gebakken; en wat is dat lekker zeg.. nooit meer kopen, maar gewoon zelf maken!
Wat heb je nodig? 200 gram zelfrijzend bakmeel, 150-175 ml dikke yoghurt, 1 theelepel kurkuma, zeezout, olijfolie en ik heb ze bestrooit met Nigella seeds.
meng bakmeel met yoghurt ( ik had nog kwark, dat heb ik gebruikt!)
voeg zout, en kurkuma toe, en kneedt tot een soepel deegje, rol het uit tot langwerpige broodjes, bestrijk met olijfolie en bestrooi met een lekker zaad. Bak ze in de oven 2x 5 minuten op 200*
Ze waren prachtig! en knalgeel van binnen, ook lekker met sesamzaad.
In het boek staan super leuke recepten, en de foto zijn zo inspirerend. je kan wel zien dat Denise zelf de styling heeft gedaan. Aanrader!!!
en succes met het bakken van de flatbread.
Afgelopen week was ik een week op Ibiza! Absoluut mijn favoriete eiland, om te zijn, maar ook om te werken en te koken. Maar je zou denken, dat lukt je toch niet zomaar? Klopt helemaal; ik zal het je vertellen hoe het bij mij ging ....
Sinds januari doe ik mee met de online cursus "Master Your Mindset",
van Michael Pilarczyk, en een van de opdrachten was: noem je 4 doelen voor dit jaar!
Dus naast een aantal andere doelen , stond Ibiza eigenlijk wel bovenaan mijn lijst. ik wilde onderzoeken of het mogelijk was om daar te koken voor groepen en Retreats, maar ik was ook op zoek naar een passende locatie voor een Retreat die ik zelf wilde organiseren. Begin februari zette Adri van den Bos van de "thuiskomherberg" Can Pura, een oproep op Facebook, waarin hij mensen zocht om te helpen met de voorbereiding voor weer een nieuw seizoen. Nou ik dacht, dat lijkt mij leuk! Gereageerd, en binnen een week zat ik in het vliegtuig... Ik heb een geweldig leuke week gehad; Adri is een ontzettend fijne gastheer, bovendien weer hij echt alles over het eiland, en hij heeft me dan ook geweldig mooie plekjes laten zien!
Met vele vergezichten en inzichten!!!!
Dus als je van plan bent om naar Ibiza te gaan, kijk dan zeker even op de website van Can Pura. Het huis staat boven op een berg in de Morna Valei, en het is er precies zoals de naam zegt: PUUR! De kamers zijn ruim, en de suite met balkon is fantastisch! Adri zorgt elke morgen voor een wisselend uitgebreid ontbijt, met verse regionale producten, maar daarnaast weet hij echt de leukste plekjes waar je naar toe moet, en dat deelt hij heel graag met je. Huur een autootje, dat is wel een must, en je toert langs de leukste marktjes, mooiste strandjes en uiteraard de lekkerste lunch adressen. Zie ook de foto's op mijn Instagram. Ik heb in ieder geval genoten, en ben heel wat wijzer geworden, ook wat werk betreft. en nog een tip; Be carefull what you Wish for, want voor je het weet zit je op Ibiza!
Voor de prijzen en beschikbaarheid check; www.canpura.nl
Libanees platbrood;
ik ben echt dol op dit brood, en het past heel goed bij het eten wat ik vaak kook!
Het is heerlijk om een stuk af te scheuren, en lekker door de hummus te halen, maar ook bij een Indiase curry gebruik ik een stuk platbrood als lepel.
Vorige week was ik bij Robuust en verzorgde daar een aanschuif diner met gerechten uit de keuken van Ottolenghi. En ik had de platbrood deze keer gebakken in de oven, zodat ik een heerlijke crispy gekruid brood had, hieronder het recept!
Wat heb je nodig:
Libanees platbrood, zoveel als je nodig denkt te hebben
Olijfolie, de lekkerste die je kan vinden
Zeezout, gemalen
Zaatar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met oa sesam en tijm.
verwarm je oven op 180*, en smeer de broden royaal in met olijfolie. bestrooi ze met zeezout en zaatar , en bak ze enkele minuten in de oven. Blijf er even bij, want het gaat hard! Ik bak ze steeds apart, want anders plakken ze aan elkaar, maar binnen 10 minuten heb je een hele stapel knispperende, kruidige broden.
Heerlijk met de witte bonen spread of hummus.
Geniet ervan!
Flatbread; dat is echt zo belangrijk bij een goeie curry. ik heb alle soorten gekocht en getest, maar er gaat toch niets boven een zelfgemaakt, warm, geurig flatbread! In het nieuwe boek van Denise Kortlever;All-Day-Bowls zag ik een eenvoudig recept staan. dus afgelopen zaterdag heb ik ze gebakken; en wat is dat lekker zeg.. nooit meer kopen, maar gewoon zelf maken!
Wat heb je nodig? 200 gram zelfrijzend bakmeel, 150-175 ml dikke yoghurt, 1 theelepel kurkuma, zeezout, olijfolie en ik heb ze bestrooit met Nigella seeds.
meng bakmeel met yoghurt ( ik had nog kwark, dat heb ik gebruikt!)
voeg zout, en kurkuma toe, en kneedt tot een soepel deegje, rol het uit tot langwerpige broodjes, bestrijk met olijfolie en bestrooi met een lekker zaad. Bak ze in de oven 2x 5 minuten op 200*
Ze waren prachtig! en knalgeel van binnen, ook lekker met sesamzaad.
In het boek staan super leuke recepten, en de foto zijn zo inspirerend. je kan wel zien dat Denise zelf de styling heeft gedaan. Aanrader!!!
en succes met het bakken van de flatbread.
Afgelopen week was ik een week op Ibiza! Absoluut mijn favoriete eiland, om te zijn, maar ook om te werken en te koken. Maar je zou denken, dat lukt je toch niet zomaar? Klopt helemaal; ik zal het je vertellen hoe het bij mij ging ....
Sinds januari doe ik mee met de online cursus "Master Your Mindset",
van Michael Pilarczyk, en een van de opdrachten was: noem je 4 doelen voor dit jaar!
Dus naast een aantal andere doelen , stond Ibiza eigenlijk wel bovenaan mijn lijst. ik wilde onderzoeken of het mogelijk was om daar te koken voor groepen en Retreats, maar ik was ook op zoek naar een passende locatie voor een Retreat die ik zelf wilde organiseren. Begin februari zette Adri van den Bos van de "thuiskomherberg" Can Pura, een oproep op Facebook, waarin hij mensen zocht om te helpen met de voorbereiding voor weer een nieuw seizoen. Nou ik dacht, dat lijkt mij leuk! Gereageerd, en binnen een week zat ik in het vliegtuig... Ik heb een geweldig leuke week gehad; Adri is een ontzettend fijne gastheer, bovendien weer hij echt alles over het eiland, en hij heeft me dan ook geweldig mooie plekjes laten zien!
Met vele vergezichten en inzichten!!!!
Dus als je van plan bent om naar Ibiza te gaan, kijk dan zeker even op de website van Can Pura. Het huis staat boven op een berg in de Morna Valei, en het is er precies zoals de naam zegt: PUUR! De kamers zijn ruim, en de suite met balkon is fantastisch! Adri zorgt elke morgen voor een wisselend uitgebreid ontbijt, met verse regionale producten, maar daarnaast weet hij echt de leukste plekjes waar je naar toe moet, en dat deelt hij heel graag met je. Huur een autootje, dat is wel een must, en je toert langs de leukste marktjes, mooiste strandjes en uiteraard de lekkerste lunch adressen. Zie ook de foto's op mijn Instagram. Ik heb in ieder geval genoten, en ben heel wat wijzer geworden, ook wat werk betreft. en nog een tip; Be carefull what you Wish for, want voor je het weet zit je op Ibiza!
Voor de prijzen en beschikbaarheid check; www.canpura.nl
Libanees platbrood;
ik ben echt dol op dit brood, en het past heel goed bij het eten wat ik vaak kook!
Het is heerlijk om een stuk af te scheuren, en lekker door de hummus te halen, maar ook bij een Indiase curry gebruik ik een stuk platbrood als lepel.
Vorige week was ik bij Robuust en verzorgde daar een aanschuif diner met gerechten uit de keuken van Ottolenghi. En ik had de platbrood deze keer gebakken in de oven, zodat ik een heerlijke crispy gekruid brood had, hieronder het recept!
Wat heb je nodig:
Libanees platbrood, zoveel als je nodig denkt te hebben
Olijfolie, de lekkerste die je kan vinden
Zeezout, gemalen
Zaatar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met oa sesam en tijm.
verwarm je oven op 180*, en smeer de broden royaal in met olijfolie. bestrooi ze met zeezout en zaatar , en bak ze enkele minuten in de oven. Blijf er even bij, want het gaat hard! Ik bak ze steeds apart, want anders plakken ze aan elkaar, maar binnen 10 minuten heb je een hele stapel knispperende, kruidige broden.
Heerlijk met de witte bonen spread of hummus.
Geniet ervan!